OHJEITA TAMMANOMISTAJILLE

Tuodessasi tamman oriasemalle ilmoitathan tulostasi viimeistään edellisenä päivänä. Astutusmaksu kattaa koko kauden.  Huolehdi myös, että  tammallasi on voimassa oleva influenssarokotus, mielellään alle puoli vuotta vanha. Suosittelemme rokotusta myös EHV-1 ja -4 virusta vastaan. Ilmoita tulostasi viimeistään edellisenä päivänä. Astutusmaksu kattaa koko kauden.

Ilmoita orivalinnastasi tilauslomakkeella. Spermatilaukset tulee tehdä edellisenä päivänä klo 20.00 mennessä numeroon 040 195 1434.

Hypytyspäivät Helasuon oriasemalla ovat maanantai, keskiviikko sekä perjantai. Huomioithan, että juhannusaattona 23.6. Matkahuolto on kiinni. Hypytämme oriit tällöin tarpeen mukaan jo torstaina 22.6., jolloin spermaa voi noutaa ennalta sovitusti suoraan oriasemalta Karjalohjalta.

Toimitamme astutustodistukset yhdessä erässä loppuvuodesta. Astutustodistuksen alaosa toimii varsomisilmoituksena. Tammanomistajan tulee täyttää tämä ilmoitus välittömästi varsan syntymän jälkeen ja toimittaa se oman alueensa hevosjalostusliittoon. Listan hevosjalostusliitoista löydät Suomen Hippoksen nettisivuilta. Ilmoitathan myös tyhjäksi jääneen tai luoneen tammasi.

Astutusmaksut ennen ensimmäistä siemennystä/siirtoa. Mahdollinen varsamaksu peritään 7 pv ikäisestä varsasta. 

Yhteydenotot ja kyselyt puhelimitse p. 040 195 1434 tai sähköpostitse oriasema@helasuo.fi